Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 ianuarie 2011

CUM SA ATRAGETI ATENTIA CAINELUI

Unul dintre motivele pentru care cainii sunt animale de companie indragite este reprezentat de natura lor receptiva. Este relativ usor sa stabiliti un dialog cu animalul dumneavoastra, dialog ce poate forma baza unui dresaj de succes. Majoritatii cainilor le place sa fie implicati in activitati si, prin urmare, raspund prompt cand le arati atentie. Este important ca animalul de companie sa raspunda cand este chemat pentru a utea sa comunicati cu el.

Detinerea controlului

Trebuie sa va asigurati ca animalul va raspunde prompt instructiunilor dumneavoastra pentru ca pot aparea ocazii in care este important sa ii atrageti atentia, mai ales daca este pe cale sa intre intr-o situatie potential periculoasa. Una dintre cele mai importante comenzi de invatat in acest sens este sa convingeti cainele sa se intoarca la dumneavoastra cand este chemat. Acest timp de dresaj trebuie sa inceapa acasa, chiar inainte de a scoate catelul la plimbare: este vital pentru ca in viitor poate chiar salva viata cainelui dumneavoastra. Chemati cainele la dumneavoastra in mod regulat, astfel incat sa devina o a doua natura pentru el sa raspunda la vocea dumneavoastra. Toate comenzile date cainelui trebuie sa fie scurte, cum ar fi “aici”, “sezi”, “culcat”. Sedintele de dresaj trebuie sa fie scurte pentru a evita pierderea atentiei cainelui. Puteti apoi continua acest exercitiu cand sunteti afara cu cainele si el hoinareste fara lesa. La inceput va fi mai greu sa ii mentineti cincentrarea in aceste conditii, pur si simplu pentru ca diversii stimuli vizuali si olfactivi, precum si alti caini, vor actiona ca potentiale elemente de distragere a atentiei cainelui dumneavoastra.

Cum sa convingeti un caine sa se concentreze

Comunicarea dintre dumneavoastra si caine depinde de repere atat verbale, cat si vizuale, de aceea este intotdeauna important sa va asigurati ca puteti sa captati atentia animalului dumneavoastra. De la mica distanta, daca va ridicati mana in dreptul fetei, ochii cainelui vor fi atrasi intr-acolo. Incepeti intotdeauna lucrul cu cinele in apropierea dumneavoastra, desi in cele din urma va fi posibila comunicarea de la distante mult mai mari, prin fluieraturi si semne facute cu mana. Exista mai multe feluri de a-i atrage atentia cainelui. Aceste include:

  • Asigurati-va ca raspundeti cu laude ori de cate ori cainele vine cand este chemat.
  • Folositi numele cainelui atunci cand vorbiti cu el, astfel incat sa-si dea seama ca va adresati lui
  • Nu-l chemati doar atunci cand vreti sa-i puneti lesa, chemati-l si pentru activitati distractive, cum ar fi joaca. Astfel va asocia chemarea cu ceva placut.
  • Aveti intotdeauna un ton entuziast, chiar daca animalul dumneavoastra nu intelege imediat ce i se cere. Poate fi nelamurit in legatura cu ceea ce incercati sa-l convingeti sa faca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu